De werkplaats

Toen de oude, bijna verwaarloosde stadsboerderij in de Heiligegeeststeeg in Doesburg te koop kwam, zagen wij onmiddellijk het verband tussen het bijzondere oude stadsleven van Doesburg en het Derwishhuus met producten uit het nabije Oosten. Dit is een plek waar het Westen en het Oosten elkaar versterken, bouwkundig en energetisch. Dit is dus ook de ideale plek voor de werkplaats. Deze werkplaats is nu verplaatst naar Heiligegeeststeeg 13.

Je kunt voor veel verschillende zaken terecht in de werkplaats. Eric ontwierp hier onder meer houten banken en patchwork kussens. Grote kelims worden versneden tot matrashoezen en kussenhoezen voor binnen en buiten. Ook kunnen wij kleine beschadigingen aan kleden restaureren. Voor het laten maken van de matrashoezen en voor grote restauraties hebben wij een uitgekiend netwerk van vaklieden in Turkije en Syrië. Je kunt ook in de werkplaats terecht om kussens en camelbags te laten vullen met kapok.

De werkplaats past helemaal in deze tijd; je kunt hier met je spullen komen voor advies en reparatie, ook als je ze niet bij het Derwishhuus hebt gekocht. In sommige gevallen kun je producten inruilen. Kortom, er is veel mogelijk. Voel je vrij om een kijkje te nemen!

 

 

 

Comments are closed.